Zajutrak

Zajutrak je prvi obrok u danu koji bismo trebali konzumirati prije početka dnevnih aktivnosti i to unutar dva sata od buđenja i to, ukoliko je moguće, do najkasnije deset sati ujutro.

Konzumiranje zajutraka ima pozitivan učinak na zdravlje i zdrave navike - učenje, mentalno zdravlje, raspoloženje i ponašanje. Konzumiranje zajutraka značajno doprinosi ukupnoj kvaliteti naše prehrane.

Konzumacija zajutraka značajno doprinosi ukupnoj kvaliteti prehrane. Visok unos mlijeka i kalcija tijekom zajutraka posebno je važan za djecu i adolescente, budući da se u tom razdoblju izgrađuje koštana masa.

Preporučene namirnice od kojih bi se zajutrak trebao sastojati su: žitarice, obrano mlijeko i mliječni proizvodi, razni domaće pripremljeni namazi, sir, šunka, jaja i voće.

ikona web

Istarski zeleni pjat naslovna

Iz novosti

logo radionica

Nakon kratke pauze od godinu dana koliko je prošlo od projekta Istarski zeleni pjat 2, u školskoj godini 2016./2017. Zelena Istra nastavlja rad na odgoju i obrazovanju mladih o važnosti zdrave i uravnotežene prehrane te nužnosti  brige o vlastitom zdravlju.

Saznaj više...

Poveži se

facebook

pjat2 banner

projekt "Od Zelenog vrta do Zelenog pjata" financira:


projekt "Od Zelenog vrta do Zelenog pjata" provodi:

partneri projekta "Od Zelenog vrta do Zelenog pjata":

 

projekt "Istarski Zeleni Pjat 2" financiralo je:

projekt "Istarski Zeleni Pjat 2" sufinancirala je:

projekt "Istarski Zeleni Pjat 2" provodila je:

partneri projekta "Istarski Zeleni Pjat 2" bili su:

Gostiju Online

Imamo 31 gostiju i nema članova online

facebook