Početna

Masovni mediji su sredstva javnih komunikacija koji imaju značajan utjecaj na veliki broj osoba.

Danas su djeca i adolescenti snažno izloženi masovnim medijima. Većini mladih dostupni su televizija, mobitel ili Internet, što ima za posljedicu da gotovo cijelo svoje slobodno vrijeme provode uz neki oblik medija.

Dugotrajno sjedenje uz medije uzrokuje: tromost, zamor, poremećaj spavanja, glavobolju, bolove u zglobovima, ramenima, leđima, rukama, slabiji vid, probleme u tjelesnom razvoju mladih i pretilost. Mediji utječu na doživljaj svijeta, doživljaj samog pojedinca, njegov život, zdravlje i sustav vrijednosti. Vrijeme koje adolescenti provedu prateći pojedine medije duže je od onoga koje provedu s roditeljima i prijateljima te u prirodi ili baveći se sportom.

 

Većina adolescenata istovremeno radi više stvari (surfa Internetom, sluša glazbu, koristi mobitel) tako da dnevno primi oko 11 sati medijskih sadržaja. Mediji mogu biti i funkcionalni i nefunkcionalni, ovisno o stupnju i načinu na koje ih primatelji koriste.

Mediji imaju sve više utjecaja i na prehrambene navike adolescenata. Procjenjuje se da adolescenti godišnje vide više od 28.000 reklama. Više od 20% reklama odnosi se na prehrambene proizvode koji su najčešće bogati mastima, šećerom i natrijem. Na Internetu, ali i u raznim časopisima pronalazimo  i čitamo razne netočne i neutemeljene informacije o hrani i prehrani. 

ikona web

Istarski zeleni pjat naslovna

Iz novosti

logo radionica

Nakon kratke pauze od godinu dana koliko je prošlo od projekta Istarski zeleni pjat 2, u školskoj godini 2016./2017. Zelena Istra nastavlja rad na odgoju i obrazovanju mladih o važnosti zdrave i uravnotežene prehrane te nužnosti  brige o vlastitom zdravlju.

Saznaj više...

Poveži se

facebook

pjat2 banner

projekt "Od Zelenog vrta do Zelenog pjata" financira:


projekt "Od Zelenog vrta do Zelenog pjata" provodi:

partneri projekta "Od Zelenog vrta do Zelenog pjata":

 

projekt "Istarski Zeleni Pjat 2" financiralo je:

projekt "Istarski Zeleni Pjat 2" sufinancirala je:

projekt "Istarski Zeleni Pjat 2" provodila je:

partneri projekta "Istarski Zeleni Pjat 2" bili su:

Gostiju Online

Imamo 9 gostiju i nema članova online

facebook